Nationalarena i futsal

Göteborg, Skövde, Stockholm. Så ser numera den geografiska placeringen ut för Sveriges tre nationalarenor inom fotboll när Arena Skövde blir ny nationalarena för futsallandslaget. Futsal är en variant av fotboll som spelas inomhus, den är mycket teknisk och spelas på en mindre yta med färre antal utespelare. Sporten är relativt ung och på stadig frammarsch.

Håller hög klass

– Den här satsningen är otroligt rolig och viktig, både för Skövde som idrottsstad och för futsal som sport, säger Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Skövde kommun.
– 
Det här är också ett kvitto på att Arena Skövde håller hög klass och att vi har arbetat på ett professionellt sätt med vår arena.

Arena Skövde är en multianläggning för idrott och den stod färdig i sin nuvarande utformning 2009. I arenan bedrivs ett antal sporter på elitnivå och nu blir alltså arenan dessutom nationalarena för futsallandslaget under minst tre år.

Tradition i Skövde

Trots att futsal är en ung sport har Skövde både tradition och håller hög kvalitet inom sporten. Futsallandslagets förbundskapten, Charbel Abraham, kommer från Skövde och staden har producerat flera landslagsspelare genom åren. Både IFK Skövde och Skövde AIK har deltagit i SM-slutspel ett antal år.

 

En del av Skövde kommun

Fredsgatan 4

541 83 Skövde
0500-49 80 00

Tillgänglighet

Tillgänglighetsdatabasen

Sociala länkar